Вълшебна напитка, с която ще вдигнете имунитета си

Засилете имунитета си с натурални средства, които държите във вашия шкаф. Такива, например, са цитруси като лимоните, както и медът. В комбинация с джинджифил, те са мощен имуностимулатор в сезона на вирусите.

Коренът е всеизвестен с антиоксидантните си свойства, които понижават възпалението в тялото. Медът и сокът от лимона имат антибактериално действие.

Какво ви е необходимо?
Може да смесите трите съставки и да държите „лечебния еликсир“ в бурканче в хладилника, като всеки ден хапвате по една чаена лъжичка.

  • 250 г пресен джинджифил;
  • 200 г пчелен мед;
  •  1 средно голям лимон.

Как да си приготвите натуралния имуностимулатор?
Вземете корена и го измийте и обелете. След това го настържете на най-ситната страна на рендето. Стърготините и сокът от тях изсипете в бурканчето или кутийката, която сте избрали.

Към джинджифила добавете сока от лимона, не изхвърляйте пулпата! Разбъркайте добре и прибавете меда.

След като бъркате енергично с лъжичката, в един момент ще получите еднородна смес. Тя е богата на витамините А, В, С, К, както и на минерали като желязо, калий, калций, магнезий.

Антисептичното действие на джинджифила, лимона и меда ще ви предпази от настинка и грип. Ако вкуса на корена ви е прекалено пиперлив, добавете малко вода и повече мед. Може да увеличите пропорциите, ако искате да получите по-голямо количество, което да се приема от цялото семейство.

Пробвайте рецептата, много е лесна. Не забравяйте, че този имуностимулатор не замества лекарствата, нито консултацията с лекар, а само ви помага да не се разболявате.

 

Вашият коментар