Извънредно положение в България заради коронавируса

Правителството реши да въведе нови мерки в страната заради случаите на коронавирус у нас, които към този момент са 23.  Премиерът Бойко Борисов свика министрите на заседание съвместно с Националния оперативен щаб с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация (СЗО) спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.

След близо час и половина от Министерски съвет пуснаха снимки от извънредното заседание.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че заразените с коронавирус в България са 23-а души. На 11 март вирусът взе първата си жертва у нас – 66-годишна жена, която издъхна в „Пирогов“.

„Подиграваха ни се когато още от началото започнахме да въвеждаме извънредни мерки. Ние въведохме мерки, които обаче не оказват резултат в една област – карантината. Днес ни избягаха 14 души. Затова взехме решение от една точка. Тя е във връзка с разрастващата се епидемия да предложим Мс на НС да бъде обяено извънредно положение във връзка с този вирус.

Да се затворят училища, университети, детски граници, игрални зали и други. МВнР ще актуализират сайта си със забрана за пътувания от България към други страни. А МЗ пък ще каже от кои държави не може да се влиза в България“, каза Борисов.

Leave a Reply